Evenement details:

aug

Jos van der Kooy

Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) studeerde orgel en improvisatie bij Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1981 voltooide hij zijn studie met het behalen van de Prix d’Excellence. In de jaren daarvoor werd hij winnaar van nationale en internationale improvisatieconcoursen, waaronder het internationaal Improvisatie Concours Haarlem in 1980 en 1981.
    Jos van der Kooy staat bekend om zijn omvangrijk repertoire en stilistische veelzijdigheid. Hij is vermaard als improvisator en heeft een reputatie als promotor van hedendaagse muziek.

Hij is docent voor het hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage. Tevens doceert hij aan de Universiteit Leiden. Sinds 1 januari 2020 is hij organist van de Remonstrantse Arminiuskerk in het haart van Rotterdam. Ook is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in ’s-Gravenhage.

Van 1990 tot 2017 was Jos als stadsorganist van Haarlem vaste bespeler van de orgels in de Grote-of Sint Bavokerk en in de Philharmonie, in nauwe samenwerking met zijn collega Anton Pauw.
    Van 1967 tot 2019 was Jos kerkmusicus in Amsterdam. In 1981 werd hij cantor en organist van de Westerkerk, waar hij leiding gaf aan een bloeiende vocale en instrumentale kerkmuziekpraktijk. Van de organisten die in vanaf 1686 in de Wester werkten is hij degene die deze functie het langst heeft bekleed.
    Jos concerteert veelvuldig in binnen – en buitenland. Hij maakte ruim dertig cd’s.
    Voor zijn werk ontving hij binnen-en buitenlandse onderscheidingen.
    Meer informatie: www.josvanderkooy.com