Rien Donkersloot

Rien Donkersloot studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af.
    Daarnaast studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. Deze studie rondde hij in 2011 cum laude af.
    Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen in binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Als beiaardier is hij actief als stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk.
    Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard met speciale interesse en aandacht voor improvisatie. Voor meer info zie: www.riendonkersloot.nl

Jos van der Kooy

Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) studeerde orgel en improvisatie bij Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1981 voltooide hij zijn studie met het behalen van de Prix d’Excellence. In de jaren daarvoor werd hij winnaar van nationale en internationale improvisatieconcoursen, waaronder het internationaal Improvisatie Concours Haarlem in 1980 en 1981.
    Jos van der Kooy staat bekend om zijn omvangrijk repertoire en stilistische veelzijdigheid. Hij is vermaard als improvisator en heeft een reputatie als promotor van hedendaagse muziek.

Hij is docent voor het hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage. Tevens doceert hij aan de Universiteit Leiden. Sinds 1 januari 2020 is hij organist van de Remonstrantse Arminiuskerk in het haart van Rotterdam. Ook is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in ’s-Gravenhage.

Van 1990 tot 2017 was Jos als stadsorganist van Haarlem vaste bespeler van de orgels in de Grote-of Sint Bavokerk en in de Philharmonie, in nauwe samenwerking met zijn collega Anton Pauw.
    Van 1967 tot 2019 was Jos kerkmusicus in Amsterdam. In 1981 werd hij cantor en organist van de Westerkerk, waar hij leiding gaf aan een bloeiende vocale en instrumentale kerkmuziekpraktijk. Van de organisten die in vanaf 1686 in de Wester werkten is hij degene die deze functie het langst heeft bekleed.
    Jos concerteert veelvuldig in binnen – en buitenland. Hij maakte ruim dertig cd’s.
    Voor zijn werk ontving hij binnen-en buitenlandse onderscheidingen.
    Meer informatie: www.josvanderkooy.com

Peter Eilander

Amsterdam - Peter Eilander in de Koepelkerk

Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn organisten
    loopbaan op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen. In 1974 werd hij organist
    van de Rehobothkerk te Heerde. Vanaf 1981 is hij organist van de Eben-Haëzergemeente te
    Apeldoorn, welke in 1995 de nieuwe kerk en in 1997 het nieuwe Steendamorgel in gebruik
    nam. Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy (orgel) en Epke de
    Jong (piano). Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas.
    Als concertorganist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland. Zo
    concerteerde hij in Amerika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Ierland
    (Dublin), Letland (Riga), Rusland (St. Petersburg) en Spanje.
    Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het
    christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door
    Eendracht Verbonden te Werkendam.
    Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en
    heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor
    zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.
    Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen
    op zijn naam staan. Zo staan op 4 cd’s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant. Naast
    deze sonates (2 per cd) werden orgeltranscripties van Guilmant opgenomen uit de z.g.n.
    Trocadéro Livraisons. Deze werken bieden een boeiende afwisseling met de sonates. Op
    deze cd’s zijn de Cavaillé-Coll orgels van de Ste. Madeleine (Parijs), St. Pierre (Lisieux) en de
    St. Ouen (Rouen) te horen. Tevens werd Peter de gelegenheid geboden een kerst CD in de
    St. Ouen (Rouen) en een solo CD in de St. Sulpice (Parijs) op te nemen. Op het
    indrukwekkende Walcker orgel te Riga maakte Peter een cd met als titel: Bach & Influence.
    Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse
    orgelcultuur. In 2015 werd Peter geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
    Zie voor meer info: www.petereilander.nl